Kinderfietsen

De grootste collectie kinderfietsen in Europa

Volare kinderfietsen voor ieder kind

Het belangrijkste bij kinderfietsen is de veiligheid, maar het oog wil ook wat. Die combinatie vindt u bij Volare. U wilt uw kind veilig leren fietsen, want ieder begin is moeilijk en vooral de eerste keren op de fiets is voor veel kinderen een avontuur. Dat is het voor ons toch ook geweest! Bij Volare Kinderfietsen staat de veiligheid al bij de productie centraal. De afwerking van de kinderfiets, de materialen die gebruikt worden, het gebruik van reflectoren en goede verlichting op de fiets.

Grootste assortiment kinderfietsen

Volare is een van de grootste fabrikanten van kinderfietsen in Nederland. Wij leveren aan fietsspeciaalzaken, grootwinkelbedrijven en webshops in o.a. Nederland en Belgie. Een groot deel van de jonge kinderen leert daarom ook fietsen op een Volare Kinderfiets. Een assortiment die we met trots aan u presenteren via onze site.

 

Wilt u weten welke kinderfiets het beste bij uw past?

Bekijk onze collectie

Een nieuwe fiets is voor ieder kind het begin van een nieuw avontuur, dolblij zijn ze als ze mogen wegscheuren op

hun nieuwe ijzeren ros. Hun eigen fiets, zelf gekozen in de kleur die ze mooi vinden met leuke stickers, zo kiezen meisjes vaak voor een roze fiets en jongens voor andere flitsende kleuren. Of ze kiezen voor een fiets van hun helden en wanen de meisjes zich in de wereld van Elsa van Frozen en de stoere jongens beheersen de racebaan net als Lightning MC Queen van Cars. Als ouder is het prachtig om te zien hoeveel plezier jouw kind beleefd aan zijn of haar nieuwe kinderfiets, maar natuurlijk ben je als ouder ook bezig met de veiligheid van je kind. Daarom voldoen al onze fietsen aan de strengste eisen en kunnen onze kinderfietsen tegen een stootje. Ook bieden wij een breed scala aan kinderhelmen zodat het hoofdje van uw kind goed beschermd is. Uiteraard passen deze helmen perfect bij de gekozen fiets.

 

De grootste collectie kinderfietsen vindt je bij Volare Kinderfietsen, met meer dan 250 modellen hebben wij een enorme keuze voor groot en klein. Van 10 inch fietsen voor de aller kleinste tot 28 inch voor de jong volwassenen. Ook is Volare Kinderfietsen marktleider in merklicenties. Wij maken trendy fietsen voor bekende merken als Disney, Lief, Marvel en Little Diva.

Bekijk hieronder onze jongensfietsen en meisjesfietsen

Leren fietsen begint bij Volare Kinderfietsen

Kinderen zijn graag buiten en beweging is belangrijk voor kinderen. Met de juiste kinderfiets, skelter, autoped, driewieler of loopfiets gaat het eigenlijk vanzelf. Kinderen gaan er op uit en leren met vallen en opstaan zelf fietsen. Natuurlijk is enige hulp in de eerste rondjes noodzakelijk, maar u zult zien dat kinderen snel leren en voor u het weet fietsen ze u voorbij.

Tip om los te leren fietsen

Fietst je zoon of dochter op een fiets met zijwieltjes en denk je dat hij of zij klaar is voor de volgende stap, dan is het handig om de zijwieltjes eerst wat hoger te plaatsen i.p.v. al helemaal er af te halen. Als je de wieltjes telkens een stukje hoger plaatst leert het kind ongemerkt zonder zijwieltjes te fietsen.

Een loopfiets is de snelste manier om te leren fietsen

Leren fietsen gaat niet vanzelf, dat gaat met vallen en opstaan. Het is een bekend gezicht. Vaders en moeders die achter een wiebelend en slingerend kind aanrennen en hopen dat ze niet zullen vallen.

Wist je dat een kind veel sneller leert fietsen wanneer je start met een loopfiets. Door te starten met een loopfiets leert het kind als snel de balans te vinden die nodig is bij het leren fietsen. Omdat het de balans al heeft gevonden gaat de overgang naar het "los" fietsen veel gemakkelijker.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een kinderfiets?

Bij het uitzoeken van een nieuwe kinderfiets is het belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat fiets. Het kind moet zich veilig voelen daarom is het niet verstandig om een fiets op de groei te kiezen. Als de kinderfiets te groot is en aanvoelt bij het kind zal het kind niet prettig leren. Liever iets te klein dan te groot.