Voor 21:00 besteld is direct verzonden! (ma-do)

Bestelling en betaling

26-05-2016
door Edwin Boelsz

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Het betalingsverkeer wordt snel en veilig afgehandeld door betaalkassa Mollie. Volare accepteert betalingen per credit card (Visa, Master en JCB), iDeal, DIRECTebanking en vooruitbetaling. Voor meer informatie zie betaalmogelijkheden.

 

Wat is de status van mijn bestelling?

U ontvangt een bevestiging van uw bestelling met daarin de track & trace code. Aan de hand van de link in de mail kunt u precies de status van uw bestelling zien.

 

Kan ik mijn bestelling nog aanpassen? 

Het is alleen mogelijk uw bestelling te wijzigen of te annuleren als u op de dag van bestelling vóór 15.00 contact met ons opneemt. 

Montage en onderhoud

26-05-2016
door Edwin Boelsz

Wordt de fiets afgemonteerd geleverd?

Volare fietsen zijn voor 85% of voor 95% afgemonteerd. Bij de 85% afgemonteerde fietsen moeten het stuur, voorwiel, voorspatbord, zadel en trappers nog afgemonteerd worden. 95% afgemonteerd houdt in dat alleen het stuur, de trappers en eventueel zijwielen nog afgemonteerd dienen te worden. Bij al onze fietsen staat vermeld op welke manier ze zijn afgemonteerd.

 

Hoe monteer ik een 85% afgemonteerde fiets?

Bij een 85% afgemonteerde fiets dienen het stuur, voorwiel, voorspatbord, zadel en trappers nog gemonteerd te worden. Hiervoor kunt u de onderstaand beschreven instructies volgen of de speciale Volare montagevideo bekijken.

 

Hoe monteer ik een 95% afgemonteerde fiets?

Bij een 95% afgemonteerde fiets dienen alleen de trappers en het stuur nog gemonteerd te worden. Hiervoor kunt u de onderstaand beschreven instructies volgen of de speciale Volare montagevideo bekijken.

 

Is 100% afmontage een mogelijkheid?

U kunt de fiets door een professionele fietsmonteur laten afmonteren. De extra kosten hiervoor bedragen €15,00. U dient de fiets dan wel zelf af te halen op ons afhaaladres: Röntgenweg 2, 1131 PP Volendam. Dit kan de eerst volgende werkdag. De fiets kan dus niet volledig afgemonteerd opgestuurd worden.

 

Welk gereedschap heb ik nodig om een fiets te monteren?

·       Inbussleutels (3 t/m 8mm)

·       Steeksleutels (maat 8, 10, 13, 14 en/of 15 afhankelijk van het formaat fiets)

·       Schroevendraaier (kruiskop en platkop)

·       Tang of schaar (om het verpakkingsmateriaal los te maken)

 

Hoe stel ik het fietszadel af?

Voor de juiste zadelhoogte moet de bal van de voet van uw kind net de grond kunnen raken. Houd hiervoor de binnenbeenlengte gemeten vanaf de grond aan als leidraad (zie hiervoor ook "Geschikte fiets kiezen"). Zorg dat het zadel ook niet té laag staat, hierdoor wordt het fietsen zwaarder.

De zadelpen kan worden losgedraaid op de plek waar de zadelpen het frame in gaat. Als dit een snelsluiter is kun je dat “klepje” met de hand open halen, anders moet dit met een inbus- of steeksleutel. Schuif de zadelpen voorzichtig omhoog of omlaag naar de juiste hoogte. Zet de zadelpen dan stevig vast en controleer de instelling door op het zadel te gaan zitten. Verhoog het zadel nooit boven de aanbevolen hoogte aangegeven met een streepje op de zadelpen; hierdoor kan het zadel los komen.

 

Hoe stel ik de hoogte van het fietsstuur af?

De hoogte van het stuur kan je veranderen door de stuurpen hoger of lager te zetten. Dit kan door de bout in het midden van het stuur met de inbussleutel los te draaien. Het kan dat er een dopje over de bout in het midden van het stuur heen zit; deze dient dan eerst te worden verwijderd. Vervolgens kan je het stuur naar boven of naar beneden verstellen. Let bij het vastdraaien ook op dat het stuur recht staat en gelijk met het voorwiel.

 

Hoe monteer ik de trappers?

Op een trapper staat een L (links) of een R (rechts) die aangeeft voor welke kant hij bestemd is. De linker trapper heeft een linkse schroefdraad. Vastzetten gaat tegen de wijzers van de klok in en losdraaien gaat dus met de wijzers van de klok mee. Voor de rechter trapper is dit andersom.

Doe voor de montage eventueel een klein likje vet op de schroefdraad. Draai het draadeind van de trappers altijd eerst met de hand in de schroefdraad van de crank, anders kan de schroefdraad beschadigen.

 

Welk onderhoud heeft de fiets nodig?

Om zo lang mogelijk van je Volare fiets te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Controleer daarom regelmatig de ketting, bandenspanning, remmen, zadel- en stuurhoogte, en eventueel verlichting. Daarnaast adviseren wij om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een Volare dealer, om de fiets in topconditie te houden!

 

Hoe onderhoud ik de fietsketting?

Als de ketting heel vuil is, kunt u allereerst de ketting voorzichtig met een pluisvrije doek poetsen, zodat het oppervlakkige vuil verwijderd wordt. Vervolgens kan de ketting met olie gesmeerd worden. Druppel kettingolie op de plek waar de kettingbuisjes in de tandwielen van het achterwiel draaien, terwijl de ketting rustig draait. Gebruik niet te veel olie, dit trekt namelijk juist vuil aan. Vaak volstaat een kleine hoeveelheid olie. Laat de olie daarna tenminste 30 minuten inwerken voordat de fiets weer gebruikt wordt.

Levering en retourneren

26-05-2016
door Edwin Boelsz

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Maandag tot en met donderdag: Als u besteld voor 21:00 uur, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden.
Vrijdag: Als u besteld voor 12:00 uur, wordt de bestelling maandag door DHL geleverd.
Weekend: De bestelling wordt dinsdag door DHL geleverd.
Nationale feestdagen: De bestelling wordt de eerst volgende werkdag in behandeling genomen en de dag erna afgeleverd.

 

Wat zijn de bezorgkosten?

Wanneer u een fiets toevoegt aan uw winkelwagen kunt u daar de verzendkosten naar uw adres laten berekenen. Door de grote verscheidenheid in pakketafmetingen van verschillende fietsen en het feit dat wij verzenden naar veel verschillende landen, kunnen wij vooraf geen indicatie geven van de verzendkosten.

 

Wie bezorgt mijn bestelling?

Wij verzenden uw fietsen binnen Nederland met DHL. [AB|K1] Buiten Nederland werken wij samen met een verscheidenheid aan vervoerders. De beste vervoerder wordt uitgekozen op beschikbaarheid in het land van bestemming.

 

Hoe volg ik mijn bestelling? 

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u direct een orderbevestiging. U kunt uw bestelling volgen nadat deze verstuurd is; uw ontvangt dan een Track&Trace code van DHL met de geschatte levertijd en status van uw bestelling.


Kan ik zelf het tijdstip en de dag uitkiezen wanneer mijn bestelling afgeleverd wordt?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De verzending vindt plaats via DHL en er kan niet een bepaalde datum of tijdstip worden ingevoerd.


Kan ik de bestelling ook afhalen?

Ja, dat kan ingevuld worden bij het plaatsen van de bestelling. Het afhaaladres is: Röntgenweg 2, 1131 PP Volendam. Afhalen kan op de eerstvolgende werkdag tussen 08:00 en 17:00.


Kan ik mijn bestelling retourneren?

Artikelen die via Volare zijn besteld mogen binnen het gestelde termijn van 14 dagen geretourneerd worden. Dit mag uitsluitend wanneer het artikel ongebruikt is en in de originele verpakking. Ook dient u duidelijk aan te geven (bv ordernummer)  van wie de zending afkomstig is. Zodra wij het artikel hebben ontvangen wordt dit gecontroleerd en zo snel mogelijk op uw rekening teruggestort.
Wanneer u de zending niet zelf retour wil/kan sturen is er een mogelijkheid dat wij de zending bij u af laten halen door DHL (NL en BE). Kosten retour halen € 19,95. Dit bedrag wordt verrekend met uw creditbetaling.

 

Mijn bestelling is niet compleet geleverd, wat nu?

Wanneer u onderdelen van uw bestelling mist kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn bereikbaar via [email protected]

Geschikte fiets kiezen

11-05-2016
door Edwin Boelsz

Wat is de juiste maat kinderfiets?

Bij het uitzoeken van een nieuwe kinderfiets is het belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat fiets. Het kind moet zich veilig voelen daarom is het niet verstandig om een fiets op de groei te kiezen. Als de kinderfiets te groot is en aanvoelt bij het kind, zal het kind niet prettig leren. Liever iets te klein dan te groot.

Twijfelt u? Wij raden u dan aan om een kijkje te nemen bij onze fietskeuzehulp.

 

Hoe meet ik de binnenbeenlengte van mijn kind?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste formaat fiets? Via de afbeelding kunt u zien hoe u de binnenbeenlengte van uw kind kunt bepalen.

Wanneer heeft mijn kind nog zijwieltjes nodig?

Gemiddeld genomen zal uw kind kunnen fietsen zonder zijwieltjes leren vanaf 5 jaar oud, maar dit is zeker geen stelregel! Verwijder de zijwieltjes van de fiets wanneer uw kind er klaar voor is. Dit betekent dat uw kind niet meer angstig is op de fiets en goed gebalanceerd kan fietsen. Om de balans te oefenen met de zekerheid van zijwieltjes kunt u deze ook wat hoger afstellen; hierdoor leert u kind balanceren én wordt de fiets alsnog door de zijwieltjes in balans gehouden mocht het toch mis gaan.

Overige vragen

24-03-2016
door Edwin Boelsz

Waar vind ik een dealer bij mij in de buurt?

Kijk op https://www.volare-kinderfietsen.nl/dealers/ voor een overzicht van alle Volare dealers en vind gemakkelijk een dealer bij u in de buurt!

 

Hoe lang heb ik garantie op een fiets?

Op onze fietsen wordt 2 jaar garantie gegeven op het frame.
Zijn er onderdelen voor uw aangeschafte fiets nodig? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen indien beschikbaar, u voorzien van deze onderdelen tegen speciale tarieven.

 

Voeren jullie ook reparaties uit?

Helaas is het laten uitvoeren van reparaties door Volare niet mogelijk.

 

Hebben jullie een fysieke winkel om de fietsen te bekijken?

Nee, wij hebben alleen een webshop. Het bekijken van fietsen in onze showroom is helaas dan ook niet mogelijk. In plaats daarvan onderhoudt Volare een uitgebreid netwerk van dealers waar onze fietsen te bekijken én uit te proberen zijn. Kijk op https://www.volare-kinderfietsen.nl/dealers/ voor een dealer bij u in de buurt.

 

Op welke manieren kan ik contact opnemen?

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer: +31 299 410000 of via e-mail:[email protected]. (Nieuwe) dealers kunnen contact opnemen met [email protected].

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Meer informatie over het gebruik van cookies? Lees dan onze privacy policy. Klik hier om je cookie settings te wijzigen.